» » Kuz faslida tanangizni isituvchi foydali choylarning 5 turi

Kuz faslida tanangizni isituvchi foydali choylarning 5 turi


Sizning kayfiyatingizni kotaradigan, kuzning hatto eng ogir va yomgirli kunlarida ham tinchlantirishga yordam beradigan choylarning eng foydali turlari haqida gapirmoqchimiz.

Otli choylar

Otli choy oz sogligini ehtiyotkorlik va yoqimli tarzda parvarish qilishning ajoyib namunasi bola oladi. Bunday ichimliklarni bir yoki bir necha otlardan foydalanib va unga sevimli mevalardan qoshib tayyorlash mumkin.

Aynan otli choylar tarkibida eng kop flavonoidlar organizmdan shlaklar va toksinlarni chiqarish xususiyatiga ega bolgan, shuningdek metabolizmga va yurak-tomir tizimiga ijobiy tasir korsatuvchi moddalar mavjud. Va albatta, boshqa hamma choylar singari otli choylar ham antioksidantlar va vitaminlarga juda boydir.

Joka (lipa) choyi

Joka choyi asal hidli, goyatda foydali, xushboy va shirin ichimlik. Uni tayyorlash uchun yangi yoki quritilgan jokadan foydalanishingiz mumkin.

Bu ichimlikni yaxshisi oldindan qizdirilgan chinni choynakka damlaganingiz maqul. Bir-ikki qoshiq joka gullarining ustidan qaynoq suv quying va 5-10 daqiqa damlanish uchun qoldiring. Agar uning ichiga asal yoki murabbo, joka gullariga esa meva postlogi yoki yalpiz barglaridan qoshsangiz choy yanada mazaliroq boladi.

Rezavor mevalardan choy

Rezavor mevali choy kuz faslida ichish shart bolgan ichimlik. Hamma rezavor mevalar immunitetni mustahkamlashda va shamollash kasalliklarining oldini olishda muhim rol oynovchi C vitaminiga juda boy.

Bundan tashqari ularning tarkibi vitaminlar va mikroelementlar: teri va sochlar uchun zarur bolgan A va E vitaminlari, organizmdagi hujayralar va toqimalarning osishi va qayta tiklanishi uchun muhim bolgan B2 va B9 vitaminlari, yaxshi kayfiyat uchun eng zarur bolgan kaliy, kalsiy, temir va magniy moddalariga tola.

Namatakli choy

Namatak yuqorida sanab otilgan barcha foydali xususiyatlarga ega bolgan rezavor meva hisoblanadi.

Biz sizga namatakdan mazali va foydali choy, kozgi kasalliklarning oldini olish uchun esa termosda damlama tayyorlashni maslahat beramiz.

Manba: Kitchenmag.ru

Daryo yangiliklarini Facebookda kuzatib boring

: admin (11-10-2017, 13:00)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 6) ( 0) ( 5) ( 1)
:
-
:
:
20 ... -