» » Qorinda yog yigilishiga olib keluvchi zararli odatlar

Qorinda yog yigilishiga olib keluvchi zararli odatlar


Qorin sohasida yigilib boruvchi yoglar organizm uchun xavfli hisoblanib, u asta-sekinlik bilan ichki organlarni qoplay boshlaydi. Yurak, qandli diabet va boshqa jiddiy kasalliklar xavfini oshiradi. Afsuski, bunga insonni ozi bilmagan odatlari sabab boladi, albatta, uning oldini olishning imkon ham bor.

Internet uchun kop vaqt sarflash

Instagram yoki Facebookda dostlar qancha kop bolsa, erinmay hammasini kuzatish shart emas. Chiroyli qomatga ega yulduzlarning rasmini tomosha qilish ham hech qanday yordam bermaydi. Birinchidan, togri ovqatlanishga etiborli bolish kerak. Ikkinchidan esa sport bilan muntazam shugullanish lozim. Shuning uchun smartfonni ochirib, sayr qilish tavsiya etiladi.

Kop sharbat ichish

Mutaxassislarning fikriga kora, yangi siqilgan sharbatlar foydali bolishiga qaramay xavfli tomonlari ham mavjud. Sharbat va smuzilardan muntazam ichish yurak-qon tomir kasalliklarini xavfini sezilarli darajada oshiradi va zararli yoglar yigilishiga sabab boladi. Bularning barchasi mevalarning shakariga boliq. Agar olma yoki apelsin mevasi istemol qilinsa, fruktoza bilan birga biriktiruvchi toqimalar ham hosil boldi. Bu orqali shakar qonga kirib boradi va uning miqdorini tartibga soladi. Ammo sharbat yoki smuzilardan faqat shakar hosil boladi.

Vaqti-vaqti bilan sport bilan shugullanish

Chekish, spirtli ichimliklar ichish kabi kop otirish ham tanaga zarar. Uning tasiri ikki hafta ichida namoyon boladi. Hafta davomida 150 daqiqa aerobik mashqlar bajarish kerak. Bu bel va yurakni xavfli sanalgan ortiqcha yogdan himoyalaydi.

Sut mahsulotlaridan voz kechish

Qorin boshligida yog yigilishining sababi ichaklarni yetarli darajada ishlamasligidir. Kopincha bu ovqat hazm qilishni tartibga soluvchi va modda almashnuvini taminlaydigan foydali bakteriyalarning yetishmasligi bilan bogliq. Yetarli miqdora foydali bakteriyaga ega bolishning usuli sut mahsulotlarini kop istemol qilishdir.

Ratsionga rioya qilmaslik

Agar ovqat vaqtida tanovul qilinmasa, kop muddat och qolib, undan song haddan ortiq narsa istemol qilish yog toplashning navbatdagi omili hisoblanadi. Tartibsiz ovatlanish ortidan semizlik paydo bolishi tabiiy.

Qovurilgan ovqatlarni istemol qilish

Qovurilgan kartoshka, chips va boshqa yogli taomlar semirib ketish uchun eng yaxshi va oson usul. Qovurilgan mazali yeguliklarni tayyorlashda sogliq uchun zararli bolgan yogdan foydalaniladi. Agar ularsiz yashashning iloji bolmasa, sabzavotlar bilan birga tanovul qilinishi kerak. Biriktiruvchi moddalar, ovqat hazm bolishi va moddalar almashinuviga yordam beradi.

Sabzavotlardan kam tanovul qilish

Qorindan xalos bolishni istaganlar har bir taomni yangi sabzavot yoki bugda pishirilgani bilan tanovul qilish kerak. Birinchidan, biriktiruvchi moddalar ovat hazm qilishda va qon shakarini tartibga solishda yordam beradi. Shuningdek, sabzavot oshqozonni toydiradi va kamroq ovqat istemol qilinadi. Umuman, sabzavotlar organizm uchun eng foydali mahsulot hisoblanadi.

Mavzuga doir:



Manba: Daryo.uz
: admin (20-08-2020, 09:56)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 4) ( 0) ( 2) ( 2)
:
-
:
20 ... -