» » Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari

Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari


Kartoshkadan oddiyroq narsa yo‘qdek ko‘rinsa ham, bu oddiy mahsulotdan ko‘plab o‘ziga xos va mazali taomlar tayyorlash mumkin.

Kartoshkali tortilya — kartoshka va piyoz aralashtirilgan tuxumli quymoq. Ko‘pincha nonushtada tortiladi.

Bu taomga kartoshka va piyozdan boshqa sabzavotlar ham ishlatsa bo‘ladi. Tuxumga aralashtirishdan oldin, u bilan bir vaqtda tayyor bo‘lishi uchun xom sabzavotlar pishirib olinadi.

Talqon sepilib qovurilgan kartoshkali pyuredan tayyorlangan bu taom dastlab Fransiyada paydo bo‘lgan. Keyinchalik kroketlar ham noyob taom, ham fastfud sifatida dunyoga mashhur bo‘lib ketdi.

Odatda klyotska sho‘rvaga qo‘shiladi, lekin uni ikkinchi taom sifatida ham tortish mumkin. U ko‘pchilik Yevropa mamlakatlari oshxonalarida ham ishtirok etadi.

Qiyma solingan klyotska Belarus an’anaviy oshxonasida seppelina deb ataladi.

Manba: “Kitchenmag.ru”

Опубликовано: admin (17-03-2017, 17:14)
0 (голосов: 0)
Комментариев пока еще нет. Вы можете стать первым!

Добавить комментарий!


vote-iconОПРОС
Что нужно улучшить на нашем сайте?

КТО НА САЙТЕ?
( 33) ( 0) ( 30) ( 3)
Юзеры:
- отсутствуют
Гости:
Роботы:
Последние 20 посетителей... - отсутствуют