» » Pirog, pitssa, omlet. Qotgan nondan qanday taomlar tayyorlash mumkin?

Pirog, pitssa, omlet. Qotgan nondan qanday taomlar tayyorlash mumkin?


Agar oshxonangizdagi non hidlangan va mogorlashni boshlamagan, shunchaki qotib qolgan bolsa, unda tashlab yuborishga shoshilmang. Tavsiyaga binoan yumshatib koring yoki quyidagi retseptlardan foydalaning.

Qotib qolgan nonni suv parida ushlash orqali uni yumshatish mumkin. Nonni suvlab, uni nam sochiq yoki zarli qandolat qogoziga orab pechga 5 daqiqaga qoying. Bu usul ham yaxshi natija beradi. Bundan tashqari suvi qochgan non bilan boshqa taomlar ham tayyorlash mumkin.

Ribollita

ItaliyadagiToskanaviloyatida sevib istemol qilinadigan mazkur shorva dukkakli mahsulotlar, karam, sabzi, piyoz, pomidor va gosht qoshib tayyorlanadi. Qotgan non esa taomning ustiga solinib, qirgichdan chiqarilgan pishloq bilan birga qoshib dasturxonga tortiladi.

Tez tayyor boladiganpitssa

Xamir tayyorlashga vaqt va xohishingiz bolmasa, qotgan nondan tez tayyorlanadigan usuldan foydalaning. Non bolaklarini terib chiqib, tomat sousi surting. Uning ustidan dudlangan gosht yoki kolbasa, qoziqorin pomidor va kokat qoying. Qirgichdan chiqarilgan pishloq bilan bezab, 15 daqiqa 180 daraja qizigan pechda pishirib oling.

Stratra

Amerika oshxonasiga mansub ushbu taom zapekanka vaomletniesga soladi. Uni tayyorlash uchun qotgan non, tovuq goshti, pishloq, piyoz, tuxum, qaymoq va sariyog kerak boladi. Non va goshtni kubik shaklida kesing. Piyozni sariyogda qovurib oling. Tuxumga qaymoq va tuz qoshib aralashtiring. Hamma mahsulotlarni pechda pishirishga moljallangan idishga soling va ustidan qaymoqli aralashmani soling. Taomni ertalabgacha muzlatkichda qoldiring. Tongda 160 daraja qizigan pechda 50 daqiqa davomida pishirib oling.

Nonli sous

Buyuk Britaniya oshxonasidan kelib chiqqan mazkur retsept yog va goshtli taomlar uchun ayni muddao.Qozonchagasuv, lavr yaprogi, sabzi, sut, qaymoq va mayda togralgan piyoz solib, 100 daraja olovda 10 daqiqa qaynating. Keyin esa olovni ochirib sovuting va elakdan otkazing. Non, tuz, murch va sariyog qoshib aralashtiring.

Pirog uchun nachinka

Qurigan non talqonini massasi suyuqroq bolib qolgan pirogning gosht-baliqlihamda shirin nachinkasigaqoshsa boladi. Aralashmaga qoshilgan non ortiqcha namlikni kamaytirib, uning quyuq bolishini taminlaydi.

Tuxumli nonushta

Qurigan non bolagini tovada ozgina sariyog solib qovuring va ustidan tuxum chaqing. Xohishga qarab pomidor, kok piyoz va boshqa kokatlardan foydalaning.

Shirin zapekanka

Qotgan nondan yana desertga asos sifatida ham foydalanish, undan sabzili zapekanka pishirish mumkin. Buning uchun sutganon solib ivitib qoying. Keyin qirgichdan chiqarilgan sabzi bilan aralashtiring. Shakar va tuxum qoshing. Yaxlit massa bolgunicha aralashtiring va pechda pishirib oling. Xohishga qarab olma va quritilgan mevalar ham qoshishingiz mumkin.

Mavzuga doir:Non va shirinliklardan voz kechilsa, organizmda qanday ozgarishlar yuz beradi?



Manba: Daryo.uz
: admin (23-08-2020, 13:41)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 12) ( 0) ( 11) ( 1)
:
-
:
20 ... -