» » Multivarkadan endigina foydalanishni boshlaganlar uchun 5 tavsiya

Multivarkadan endigina foydalanishni boshlaganlar uchun 5 tavsiya


Taom bemaza, kongildagidek pishmasligi, aparatdan hid chiqishi bilan bogliq muammolarning sababi nimada ekaniga toxtalib otamiz.

Pishirish uchun notogri vaqtning belgilanishi

Tovuq shorvani 20 daqiqada, goshtli raguni yarim soatda tayyor bolishi barcha uy bekalarning orzusi, lekin taom tayyor bolishi uchun vaqt kerak va multivarka ham bundan istisno emas. Pishirishdan avval mahsulotlar miqdorini inobatga olish kerak. Qancha kop mahsulot bolsa, qurilmada kerakli bosim bolishi uchun shuncha ko?p vaqt kerak boladi. Bosim baland bolishi esa taomning tez tayyor bolishi uchun asosiy omil hisoblanadi. Shu sabab ham yana qoshimcha 5-10 daqiqa vaqtga qoyish kerak. Multivarkaning isitish elementlari pas qismida yoki qopqogida joylashgan boladi shu sabab ham pishishi uchun uzoq vaqt ketadigan mahsulotlarni multivarkaning past qismiga solish kerak.

Suyuqlik solish

Qurilmaning tashqi tarafida maksimal suyuqlik darajasi belgisi mavjud va unga rioya qilish kerak boladi. Taom tayyorlashda suyuqlikni idishning uchdan ikki qismidan kop quymaslik ammo botqa yoki donli mahsulotdan taom tayyorlaganda idishni yarimgacha suv solish kerak.

Gosht pishirish

Kopgina modellarda gril va qovurish funksiyasi boladi. Ammo, gosht va sabzavotlar mazali pishishi uchun tovaga biroz sariyog solib qovurib olish kerak boladi. Qiyma va kotletlarni ham shu tarzda pishirish tavsiya qilinadi. Yanada yaxshiroq natijaga erishish uchun esa unga bulgab keyin tovada qovurish kerak. Taom deyarli tayyor bolmaguncha mahsulotlarni aralashtirmang.

Bosimni chiqarish

Multivarkadagi bosimni chiqarib yuborishning ikki xil: tabiiy va tez yoli bor. Tez chiqarish uchun klapanni ochib ogirish kerak, tabiiy esa sekin-asta ozi soviydi. Ularning har ikkisining ham farqi bor va qanday taomda qaysi usuldan foydalanish retseptda yozilgan boladi. Tuxum, sabzavot va baliq singari tez dimlab pishirish mumkin bolgan mahsulotlar uchun bugni tez chiqarish usulidan foydalanish, uzoq vaqt pishadigan gosht, loviya va boshqa mahsulotlar uchun esa tabiiy usuldan foydalanish mumkin.

Qopqoqdagi rezinkani yuvmaslik

Pishish jarayonida taomga xos bolmagan hid chiqishi, multivarka qopqogida joylashgan rezinka yuvilmaganidan darak berishi ham mumkin. Taom pishayotgan vaqtda bugni tashqariga chiqib ketmasligi uchun muhim bolgan rezinka silikondan tayyorlangani sabab tez kirlanib, hidlanishi kuzatiladi. Har gal multivarkani ishlatgandan keyin mazkur rezinkani yuvib-tozalash kerak.

Mavzuga doir:



Manba: Daryo.uz
: admin (15-09-2020, 18:10)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 5) ( 0) ( 3) ( 2)
:
-
:
20 ... -