» » Yurak salomatligi uchun istemol qilishdan voz kechish tavsiya qilinadigan 5 mahsulot

Yurak salomatligi uchun istemol qilishdan voz kechish tavsiya qilinadigan 5 mahsulot


Yurak salomatligida muammolar kuzatilishi turmush tarzi, nasl va albatta, istemol mahsulotlari bilan ham bogliq boladi. Zararli mahsulotlarning ratsiondan olib tashlanmasligi yurak qon-tomir bilan bogliq kasalliklar yuzaga kelishi hatto yurak xurujiga ham olib kelishi mumkin. Salomatligiga etiborli bolgan, uzoq umr korishni istaydiganlarga quyidagi mahsulotlarni istemol qilish tavsiya qilinmaydi.

Qayta ishlangan gosht mahsulotlari

Qayta ishlangan gosht mahsulotlari sosiska, kolbasa va boshqalar salomatlik uchun zararli hisoblanadi. Onkologlar tomonidan kanserogen ekani takidlangan mazkur mahsulotni endilikdakardeologlartomonidan ham yurak salomatligi uchunratsiondan qisqartirish tavsiya qilinadi. Toyingan yoglar manbayi bolgan bunday gosht mahsulotlariga yaroqlilik muddatini oshirish uchun kop miqdorda natriy qoshiladi. Toyingan yog ham natriy ham yurak faoliyati uchun juda ham xavfli hisoblanadi.

Qizil gosht

Siz uchun ishtahali tuyulgansteykqilib pishirilgan qizil gosht yurak va qon-tomirlar uchun zararli bolgan tuz, xolesterin, toyingan yoglarning koni boladi. Shu sababdan ham uni istemol qilishda meyorga rioya qilish tavsiya qilinadi.

Kartoshkalichips vapop-korn

Ularning har ikkisi ham uy sharoitida tayyorlansa va tuz qoshilmasa, foydali bolishi mumkin, lekin xarid qilingani emas. Shundoq ham har kuni tuz miqdori sezilarli darajada oshiriladi. Bu kabi tuzli mahsulotlarning istemoli esa yurak va qon-tomirlar uchun yanada ogir bolishi mumkin. Tuzli mahsulotlarni istemol qilishdan tiyiling va ozingiz tayyorlaganda ham tuz miqdorini sekin-astakamaytiribborishga harakat qiling.

Parhezli ichimliklar

Gazlangan suv va sharbatlar yurak uchun xavfli sanaladi. Shakar yoki shakar ornini bosuvchi qoshimchalar qoshilgan ichimliklarni muntazam istemol qilish, yurak faoliyatini ishdan chiqarishi, shuningdek, saratonga ham olib kelishi mumkin.

Tez tayyor boladigan lapsha

Tez tayyor boladigan makaronlarda kunlik meyor hisoblangan tuzning teng yarmi bolishi mumkin. Bundan tashqari barcha tez tayyor boladigan lapshalarfrityurmetodi yuqori haroratdagi kop miqdordagi yogda qovurish orqali tayyorlanadi.

Mavzuga doir:



Manba: Daryo.uz
: admin (22-09-2020, 14:25)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 3) ( 0) ( 2) ( 1)
:
-
:
:
20 ... -