» » Qaysi mahsulotlar immunitetni oldirishi malum qilindi

Qaysi mahsulotlar immunitetni oldirishi malum qilindi


Ayrim oziq-ovqat mahsulotlari immunitetni pasaytirishi mumkin. Bu haqda parhezshunos va dermatokosmetolog Irina Lizun malum qildi.

Shifokorning sozlariga kora, inson immunitetining asosiy dushmanlaridan biri shakar va transyoglardir.

Shakarni keragidan ortiq istemol qilish mikroflorani ozgartirishi mumkin, axir u organizmning immun reaksiyalarini boglab turadi. Transyoglar, masalan, mahsulotlarni bitta yogda bir necha marta qovurganda, osimlik yoglari hayvon yogiga oxshash bir narsaga aylanganida paydo boladi. Masalan, margarin sariyogga oxshaydi. Transyoglar yarim tayyor mahsulotlarda kop, ular immunitet funksiyasiga salbiy tasir qiladi, deya izoh berdi shifokor.

Bundan tashqari, tam kuchaytirgichlar, tam va rang beruvchilar immunitet tizimi uchun foydasizdir.

Oziq-ovqat mahsulotidagi rang beruvchining ozi salbiy tasir korsatolmaydi. Ammo odam ovqatni doim rang beruvchilar, tam beruvchilar bilan istemol qilsa, ularning umumiy tasiri salbiy bolishi mumkin, deb ogohlantirdi diyetolog.

Shuningdek, yoglar va uglevodlarga boy bir xil taomlar ham immunitet uchun xavflidir.

Eng katta minus bu bosh kaloriyali oziq-ovqat. Biz odatiy tabiiy ovqatlarni turli xil korinishda istemol qilsak, oz-ozidan biz immunitet tizimimiz uchun zarur bolgan vitaminlar, mikroelementlar, antioksidantlar, moddalarning barcha turlarini olamiz. Agar odamning kunlik taomnomasida faqat kartoshka, makaron, gosht va bodring bolsa, avtomatik ravishda vitaminlar, mikroelementlar va antioksidantlar yetishmasligi vujudga keladi. Xuddi shu holat fastfudda ham roy beradi. Har qanday yetishmovchilik immunitet tizimi uchun tahlikali boladi, dedi Lizun.

Xulosa tariqasida, diyetolog taomnomadan fastfud va yarim tayyor mahsulotlarni chiqarib tashlashga chaqirdi.

Mavzuga doir:



Manba: Daryo.uz
: admin (30-08-2020, 21:40)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 6) ( 0) ( 5) ( 1)
:
-
:
:
20 ... -