» » Qovoqchali cheburek retsepti

Qovoqchali cheburek retsepti


Birgina qovoqchadan qanchadan qancha mazali taomlar tayyorlash mumkin. Masalan, qovoqcha qoshilgan xamir ichiga mol goshti qiymasi solib pishirilsa, betakror tamga ega chebureklar tayyor boladi.

Kerakli mahsulotlar:

Tayyorlanish jarayoni:

Belgilangan midordagi mahsulotlar 9 ta cheburek uchun moljallangan.

Gosht bolaklari bir soat davomida past olovda pishirib olinadi.

Qaynatilgan gosht alohida idishda sovutiladi.

Piyoz mayda tograladi, qizigan yogda 4-5 daqiqa qizil tusga kirguncha qovuriladi.

Gosht va piyoz maydalagichdan otkaziladi.

Aralashmaga tuz va ziravorlar sepiladi.

Qovoqcha qirgichdan otkaziladi. Song unga tuxum, un, sut, murch va 70 ml osimlik yogi qoshiladi.

Yaxshilab aralashtiriladi.

Xamir quyuqroq bolishi kerak.

Qizigan tovaga 2 osh qoshiq yog solinadi. Yog qizigandan song xamir tova yuzasini qoplaydigan miqdorda quyiladi.

Tovadagi xamirning yarim bolagiga 2-3 osh qoshiq qiymali aralashmadan solinadi.

Xamir biroz pishganidan song uning bosh tomoni qiyma ustiga yopiladi va xamirning chet qismi bir-biriga yopishtiriladi.

Qovoqachali cheburakning har bir tomoni 2-3 daqiqa davomida qizarguncha pishiriladi. Tayyorlanish jarayoni shu tartibda davom etadi.

Tayyor bolgan chebureklar qogoz salfetka ustiga, yogni shimib olishi uchun qoyiladi. Keyin esa dasturxonga tortiladi.

Chebureklar sizga muntazir! Yoqimli ishtaha!

Mavzuga doir:



Manba: Daryo.uz
: admin (4-09-2020, 12:25)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 8) ( 0) ( 6) ( 2)
:
-
:
20 ... -