» » Tovuq goshti solinadigan qovoqli quyuq shorva tayyorlaymiz

Tovuq goshti solinadigan qovoqli quyuq shorva tayyorlaymiz


Kuz fasli kirib kelishi bilan qovoq qoshilgan taomlar koproq istemol qilinadi. Qovoq qoshib pishirilgan shorva ham mazali, ham vitaminlarga boy taom hisoblanadi.

Kerakli mahsulotlar:

Tayyorlanish jarayoni:

Kartoshka, sabzi va qovoq tozalab olinadi.

Tovuq filesi yuvilib, bolaklarga bolinadi.

Bolaklangan tovuq filesi 750 ml suvga solib qaynatiladi. Qaynab chiqqach, suv yuzasidagi kopiklar olinib, olov pasaytiriladi va 25 daqiqa davomida pishiriladi.

Qovoq va kartoshka kattaroq, sabzi esa kub shaklida tograladi.

Piyoz parrak qilib tograladi.

Sariyog tovada ertilib, piyoz 3 daqiqa davomida qovuriladi.

Sabzi ham qoshib, yana 5 daqiqa davomida qovuriladi. Aralashma tovadan sovitish uchun boshqa idishga olinadi.

Oq non yirik kub shaklida bolaklanib, quruq tovada qovuriladi.

Bu vaqt mobaynida tovuq filesi tayyor boladi.

Shorvadan tovuq filesi olinadi, qovoq, kartoshka va tuz solinib, 10 daqiqa davomida qaynatiladi.

Qattiq pishloq qirgichdan otkaziladi.

Shorvaga qovurilgan piyoz va sabzi qoshiladi va barcha mahsulotlar yumshaguncha qaynatishda davom ettiriladi.

Pyure tayyor bolgach, blendr yordamida hamma mahsulot aralashtiriladi.

Sarimsoq tozalanib, maydalanadi. Pyurega ziravor, sarimsoq va pishloq solinadi. Ustidan yarimta limon bolagining sharbati siqiladi. Yaxshilab aralashtirilib, yana olovga 5 daqiqaga qoyiladi.

Qaynatilgan tovuq goshti tograladi. Kokatlar ham mayda tograladi. Shorva ustiga gosht, kokat, qotirilgan non bolaklari va smetana solinadi.

Yoqimli ishtaha!

Mavzuga doir:



Manba: Daryo.uz
: admin (21-09-2020, 12:40)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 7) ( 0) ( 5) ( 2)
:
-
:
20 ... -