» » Shor bolib ketgan ovqat, qattiq bolib ketgan xamir va boshqa pazandalik xatolarini tuzatamiz

Shor bolib ketgan ovqat, qattiq bolib ketgan xamir va boshqa pazandalik xatolarini tuzatamiz


Shorvani shor qilib yubordingizmi? Yoki ziravorlarni juda kop solib yubordingizmi? Maqolada pazandalik xatolarini tuzatib, buzilgan taomlar hayotini saqlab qolish yollaridan xabar topasiz.

Ovqatning tuzi ota kop bolib, ketsa, tamni muvozanatlashtirishga harakat qilish kerak. Masalan, bunday holat salat bilan sodir bolsa, tuzlanmagan masalliqlarni qoshish kerak boladi, shuning hisobiga salatning tuzi kamayadi. Shorvaga esa u nimadan tayyorlanayotganiga qarab, suv, kokos suti yoki qaymoq qoshishingiz mumkin. Bundan tashqari, limon suvi, sirka yoki bir qoshiq shakar ham tuz tamini kamaytiradi.

Achchiq tamni neytrallashtiruvchi eng yaxshi vosita sut. Qalampirda kapsaitsin boladi, aynan shu alkaloid achchiq tam bilan taminlaydi. Sut tarkibidagi kazein esa uning tasirini kamaytirishda yordam beradi. Shuningdek, achchiq tamni yongoq yogi ham bostiradi. Ammo uni qoshishdan oldin u taomning boshqa masalliqlariga mutanosib ekanligiga ishonch hosil qiling.

Xamir qorishda bazan keragidan ortiqcha suyuq yoki qattiq bolib ketishi mumkin. Suyuq xamirga un qoshish orqali vaziyatni tuzatish mumkin. Ammo qattiq xamirda bu biroz qiyinroq boladi: uni biroz miqdordagi sovuq suvni asta-sekinlik bilan qoshish orqali ozimiz istagan holatga keltirsa boladi.

: admin (17-03-2017, 09:28)
0 (: 0)
. !

!


vote-icon
?

?
( 7) ( 0) ( 6) ( 1)
:
-
:
:
20 ... -